Lastenteatteria

Marraskuussa 2012 lapset pääsivät seuraamaan huimaa merirosvoseikkailua

Längelmäen MLL järjesti taas kylän lapsiperheille mukavaa lastenteatteriohjelmaa, kun Linnateatterin näyttelijät tulivat vetämään meille Mauri Kunnaksen Apua, merirosvoja!-nimiseen kirjaan perustuvan näytelmän. Näytelmästä päälimmäisenä opetuksena mieliin jäi se, että meistä jokainen voi omilla tavoillaan ja valinnoillaan vaikuttaa myös merien suojeluun.

"On kuuma kesäpäivä. Tomi ja Pete istuvat laiturin nokassa narraamassa ahvenia. Ei nappaa, paitsi merirosvoleikit. Onkeen tarttuu kuitenkin jotain odottamatonta - nimittäin pulloposti! Tästä lähtee Törky-Tomin ja Pikku-Peten huima matka merirosvojen maailmaan. Pääkallosaaren aarre, kaapparikapteeni Bartholomeus Korppu, Riki Robinson ja kikattava merenneito tulevat tutuiksi parivaljakollemme. Eikun lankulta mereen ja kölin ali!

"Apua, merirosvoja!" on vinkeän hauska ja jännittävä uutuus Linnateatterilta. Se perustuu Mauri Kunnaksen samannimiseen, valloittavaan lastenkirjaan. Koko Suomea kiertävä esitys on lastattu täyteen vetäviä merirosvolauluja, huimia seikkailuja ja suolaveden pärskettä. Nämä merirosvot vievät katsojat, paitsi seikkailemaan, myös suojelemaan ja arvostamaan Itämerta."

Alkuperäisteos Mauri Kunnas
Ohjaus ja dramatisointi Sami Rannila
Lavastus Marko Korkeaniemi
Pukusuunnittelu Kirsi Vaara
Valosuunnittelu ja projisoinnit Arttu Aarnio
Sävellys ja äänisuunnittelu Kari Mäkiranta
Maskeerauksen suunnittelu Minna Pilvinen
Näyttelijät Jussi Helminen ja Sami Markus

Marraskuussa 2011 nautimme Mauri Kunnaksen Suuri Urheilunäytös-teatterista

Länkipohjan koulun juhlasali muuntui Koiraporin urheilukentäksi tiistaina 22.11.2011, kun Länkipohjan kirjasto ja Längelmäen MLL yhteistyössä järjestivät kylän lapsiperheille ohjelmaa.  Huumoripainoitteista esitystä oli paikan päällä seuraamassa koululaisista ja pienten lasten perheistä koostunut yleisö. Esityksen jälkeen monen suupielet olivat yhä hymyssä, sillä niin mukavaa katsottavaa oli mm. Herra Hakkaraisen ja Tarmo Takkulan meno. Näyttelijät onnistuivat hienosti tuomaan pieneen tilaan vähällä rekvisiitalla suuren urheilujuhlan tuntua, lajeja meille näyteltiin roppakaupalla aina uinnista jääkiekkoon :D. Päällimäisenä opetuksena näytelmästä jäi se, että liikunta on mukavaa ja kaikille varmasti löytyy lajienkirjosta se oma laji, sekä toisena asiana se, että kaikki pitäisi ottaa aina mukaan liikkumaan. Myös siivous voi olla hyvää hyötyliikuntaa, kuten me monet äidit jo tiedämme :).

"Tervetuloa Koiraporin urheilukentälle! Täällä valitaan pelaajia Sopulimäen Sinikellojen ja Koiraporin Marsujen väliseen otteluun sekä innokkaita osallistujia stadionin suureen yleisurheilukilpailuun, Koiraselän talviurheilukisoihin ja moneen, moneen muuhun unohtumattomaan urheilutapahtumaan.
Kentän laidalla potkii nurmea myös Takkulan perheen nuorimmainen. Häntä ei liikkuminen kiinnosta. Peleihinkin hänet valitaan aina viimeisenä. Onneksi liikunnanopettajan varasijainen, kulttuurin ja urheilun monitoimimies Herra Hakkarainen on asiasta eri mieltä...
Mauri Kunnaksen vauhdikkaan valloittavaan kirjaan perustuva esitys on riemukkaan liikunnan puolustuspuhe. Jokaisella on oikeus urheilla ja leikkiä, koska liikkuminen on hauskaa puuhaa kyvyistä ja kunnosta riippumatta!"

Näytelmä perustuu Mauri Kunnaksen Suuri urheilukirja-teokseen.

Ohjaus ja käsikirjoitus Sami Rannila
Näyttelijät Jussi Helminen ja Tomi Turunen