Kesätorit

  Kesätori 2013 teemalla Tarinatori

 

Perinteistä MLL:n kesätoria vietettiin heinäkuisena lauantaina. Tällä kertaa meillä oli teemana Runon ja suven päivän kunniaksi sadut, tarinat, runot ja lorut. Esiintymään olimme saaneet paikallisia runonlausujia ja omaa tuotantoa olevasta lorupussistakin muutama loru luettiin. Kulttuuripitoisesta ohjelmasta vastasivat myös viulistit ja laulajat. Kirjanvaihtopisteessä ei ollut ruuhkaa, mutta muutama kirja vaihtoi sentään omistajaa.
 

"Kun aurinko aamulla pilvenraosta paistaa,
voi heinäkuun helteen ilmassa haistaa.
Munkinpaistajat aamuneljältä taikinaa vatkaa,
he näin osaltaan kesätoriperinteitä jatkaa.

Kesätorin kahviossa hääri kissa musta,
se osaltaan nostatti satumaista ajatusta.
Tarjolla oli herkkua monenmoista,
melkein tuli myyjille pulaa noista.
Asiakkaita siis riitti,
siitä kaikille suuri KIITTI!

Satuhahmot kiersivät kera arpakorien,
heillä tarinoita riitti kera ihmisten.
Hyvin tunnistettiin hahmot perinteiset,
saimme monet kiitokset ja terveiset.

Satupolku oli suosiossa lapsien,
siitä huolehti hahmo kissapukuinen.
Lapset vihjeitä seurasivat mielin iloisin,
saivat palkinnoksi tarran ja herkunkin.

Pomppulinnassa taas pompittiin,
ja liiduilla asfalttiin piirrettiin.
Olihan meillä mukavaa,
tulkaa tekin ensi vuonna uudestaan :)!"

 

 
 

KIERRÄTYSTEEMAINEN KESÄTORI

 

Elokuussa 2012 järjestimme vuorollamme Kierrätysteemaisen kesätorin. Tarkoituksenamme oli houkutella paikalle jämsäläisiä yrittäjiä, joilla on myynnissään kierrätystuotteita, mutta emme valitettavasti saaneet heistä ketään paikalle:(. Sen sijaan järjestimme Lastenvaatteiden ja lelujen kierrätyspisteen, joka oli kyllä suosittu. Loput ylimääräiset vaatteet lahjoitimme hyväntekeväisyyteen.

Aamupäivän ajan kyläläisiä viihdytti musisoinnillaan Seppo Kanervo Band, heille suuri kiitos siitä! Torilla lapset saivat taitella asfalttiliiduilla ja pomppia pomppulinnassa. Makoisia lettuja ja munkkeja oli tietysti kaupan, ja välipalaäänestykseen oli tehty esimerkit lapsille sopivista välipaloista. Voittajaksi äänestettiin herkullinen mustikkarahka. Myös perinteiset arpajaiset pidettiin.

Kiitos kaikille mukanaolleille :)
 

MLL:n kesätori 28.5.2011

 

Tällä kertaa MLL:n kesätorin teemana oli Oman kylän lapset lavalla. Torin musiikillisesta puolesta siis vastasivat meille monille tutut oman kylän lapset. Lisäksi torilla oli ohjelmassa kivien maalausta, (jotka sitten myöhemmin toimitettiin Vilinävainiolle), pomppulinnassa pomppimista ja asfalttiliiduilla taiteilua. Ja tietysti arpojen myynnillä, sekä kahvion pidolla kartutettiin taas mukavasti MLL:n kassaa.

Kiitos kaikille hyvin onnistuneen kesätorin järjestelyistä! 

MLL:n kesätori 7.8.2010

Tällä kertaa MLL kesätorin teemana oli Lasten olympialaiset. Torin ohjelmassa oli huomioitu tietysti erityisesti lapsia. Parisen kymmentä lasta kilpaili lumipallon heitossa, hiihdossa, renkaiden tarkkuusheitossa ja sandaalin pituusheitossa. Kaikki kilpailijat palkittiin kultamitaleilla ja pinsseillä. Kilpailijoiden valmentajana toimi Minna Öhman ja selostajana Katja Mikkola

Torin musiikillisesta puolesta vastasivat omaan letkeään työyliinsä Sampo ja Ukko, jotka urheasti testasivat myös jokaisen kisalajin.

Kilpailujen lisäksi toriyleisölle oli tarjolla MLL pomppulinna sekä arpajaiset, joissa oli tälläkin kertaa huippuhyvät palkinnot. Arpojen myynnillä kartutettiin taas mukavasti MLL:n kassaa.

Kiitos kaikille hyvin onnistuneen kesätorin järjestelyistä!